Myrna Out | xxy.toys
62
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-62,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

xxy.toys

 

In het klimaat waarin wij nu leven, zijn eeuwenoude stereotypen over mannen en vrouwen niet meer zo vanzelfsprekend. Niet iedere man is de grootverdiener in huis, en niet iedere vrouw is degene die het huishouden runt en voor de kinderen zorgt. Tegenwoordig gaat het niet meer perse over wat voor geslacht je hebt, maar veel meer over wie jij bent, waar jij voor staat en waar jouw talenten liggen. In onze huidige maatschappij is het niet meer zo klassiek; dat meisjes met poppen spelen omdat ze later moeder worden. Kijk eens naar het aantal vrouwen die carrière maken en kinderloos door het leven gaan. Of mannen die hun baan opzeggen om full-time voor de kinderen te zorgen. De stereotypes in speelgoed daarentegen zijn nog wel klassiek. Jongens spelen met auto’s en meisjes met huishoudelijke artikelen. Diverse onderzoeken laten zien dat er niet zoiets bestaat als mannelijk en vrouwelijk. Waarom dan wel die scheiding in speelgoed?

 

xxy-toys speelt hier op in. xxy-toys is genderneutraal speelgoed, voortkomend uit een hack van bestaand speelgoed, die kinderen de vrijheid geeft om zelf te kunnen bepalen waar ze mee willen spelen. Doordat er zo min mogelijk gebruik gemaakt wordt van stereotypes, worden klassieke patronen doorbroken. Het kind kan een eigen interpretatie maken van het speelgoed zonder daarbij gestuurd te worden naar een bepaald geslacht.

 

> xxy.toys is genomineerd voor de Young Talents Awards (Best of Graduates 2017) en zal te zien zijn tijdens de Dutch Design Week 2017 in Eindhoven (Manifestations – Internet of Women Things).